Traditionelle scones med chokolade

Créme brûlée

DSC01660

Créme brûlée er en klassisk fransk dessert. Den smager super godt og jeg har altid troet at den er svær at lave- men det er den slet ikke! Den tager kun 10min. at forberede, og skal derefter bages 1 time i ovnen.


1 portion passer til 4 pers. 

Ingredienser:

  • 4 æggeblommer
  • 85g sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 1/4L piskefløde
  • 1dl sødmælk
  • Sukker til at flambere

Redskaber:

  • Små skåle
  • Gasbrænder

Bageanvisning:

Bages i ca. 50 min ved 150grader i normal ovn.


Flæk vaniljestangen og del kornene med sukkeret. Rør sukker, vaniljekorn og æggeblommer sammen. Rør mælk og fløde i æggeblandingen og rør rundt indtil det meste af sukkeret er opløst. Sigt væsken og fordel dem i skålene.

Stil skålene i et ovnfast fad. Hæld vand i indtil vandet er ca. 2 cm højt. Bag créme brûlée’en i ca. 50 min. Crémen skal være fast, men skælve når man rører ved den- men den må ikke koge! Hvis den gør det skues der ned for varmen.

Stil skålene i køleskabet i mindst 3 timer og serveres kolde. Drys sukker over crémen og flamber sukkeret. Créme brûlée’en bør nydes direkte efter sukkeret er blevet flamberet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Traditionelle scones med chokolade